Equipo

Alberto Vicente

Xef

La vocació del Xef barceloní Alberto Vicente beu de la tradició culinària mediterrània i familiar. Va començar amb 16 anys de la mà del seu pare, també xef, i després de formar-se en diversos restaurants passa per Terol, on aprofundeix en l’art culinari de la tòfona, que es convertiria en el seu producte favorit: “Aporta moltíssims matisos als ingredients més humils: patata, ous… i els realça”.

Precisament, aquests ingredients més senzills són la base del seu receptari: “M’agrada la cuina tradicional posada al dia amb una bona presentació i producte bo. Seleccionem productes bàsics de temporada i després busquem la seva versió més excepcional, per exemple, els tomàquets de Tudela, amb el seu sabor de poble i la seva textura. M’agrada visitar els horts des de petit”. Els ingredients frescos de temporada són fonamentals per a ell: “En la cuina, com en la moda, treballes imaginant la següent temporada. Durant l’estiu ja comences a plantejar la “col·lecció de Tardor” per poder investigar amb temps, experimentar…”

El seu amor per l’artesà li porta també a sentir predilecció per les tècniques més pures: “M’encanta cuinar amb un bon foc de debò, per això treball molt amb el forn josper de llenya, que aporta interessants notes fumades a plats tradicionals com la sopa de ceba.”

Sergi Fernández

Food & Beverage Director

La variada formació i experiència professional de Sergi li fa tenir una perspectiva molt àmplia del món de la gastronomia. No obstant això, el seu interès principal és la gastronomia tradicional: “M’interessa molt la història de les receptes i el saber fer de les mans expertes. La tradició catalana, en aquest sentit, és molt completa.”
Està convençut que “el luxe és la senzillesa. Una humil patata pot ser un plat estavella sempre que se sàpiga escollir el millor producte i preparar-la al punt exacte”. D’aquí el seu interès per investigar els productes de l’horta, “mantenir el contacte amb la terra”.
Per a ell, la clau perquè un restaurant sigui excepcional “és la consistència. Has de ser uniformement bé, perquè el comensal confiï que quan et visita, mai li vas a fallar”.